Krever bedre arbeidsantrekk for sykepleiere

Bilde av sykepleier Stephanie Bahl. Foto: Kristin Henriksen/NSF

Sykepleier Stephanie Bahl er blant de mange sykepleierne som krever bedre arbeidsantrekk fra arbeidsgiver. Foto: Kristin Henriksen/NSF

Flere medier har den siste tiden skrevet om sykepleiere og andre ansatte i hjemmetjenesten, som ikke får betalt arbeidsantrekk og fryser på jobb. Dette har vært en viktig sak for Norsk Sykepleierforbund i mange år.

- Våre tillitsvalgte har fått gjennomslag i noen kommuner. Men her må arbeidsgiverne rett og slett skjerpe seg. Når arbeidsgiverne etter så mange år ikke har ordnet det, mener vi at regjeringen må ta ansvar for å lage noen tydelige nasjonale føringer, sier Sverresdatter Larsen.

Arbeidsuniformen matcher ikke værforholdene

Etter en vinter med snø, orkan og kulderekorder har Sverresdatter Larsen fått mange tilbakemeldinger fra medlemmer som forteller at arbeidsuniformen ikke matcher værforholdene. Det samme er selvsagt ikke gjeldende i teknisk etat og andre mannsdominerte yrker.

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen
Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen krever handling fra arbeidsgiver.

- Derfor har saken også en viktig likestillingsdimensjon. Er det egentlig meningen at sykepleiere skal gå barbeint på jobb, fordi de ikke får dekket sko?, spør hun retorisk.

Landsmøte i høst var tydelig på at Norsk Sykepleierforbund skal arbeide for at sykepleiere får fullverdig arbeidsantrekk, verneutstyr og sko tilpasset årstid og arbeidsoppgaver. Dette ble vedtatt som et nytt innsatsområde.

Les noe av omtalen i ulike medier her: